fredag 14 februari 2014

Hårfärg från Logona

Det har pratats mycket om ekologiska produkter vs icke ekologiska. Jag vet inte vilken som ligger på plus men jag känner, rent generellt att varför kleta på något som innehåller parfym, alkohol, kortison, parabener, EDTA, Peg - ? , silikoner och mineraloljor.

Alla får välja vart dom vill stå och lägga pengarna på. Jag väljer miljön och hälsan, främst för mina barn. Fattar inte att man ibland blir jagad med kvast för att man "tror" på det ekologiska. Men för det mesta får jag bara positiva reaktioner.

Jag har en lång lista på nya recensioner att göra speciellt på makeup. Nu har vi en rensningsperiod hemma, gammalt ska bort som stått på vindan allt för länge.

För 3 veckor sedan färgade jag håret med hårfärg från Logona. En hårfärg som du blandar själv.
Först tvättade jag håret med en pre colour plus behandling från logona. Det såg ut som en lerig snigel. Kändes som om den färgade håret lite innan men det kanske bara var en känsla jag fick. Luktade verkligen lera.

Innan jag tvättade håret blandade jag pulvret från hårfärgen med hett vatten och blandade väl noga. Man skulle försöka få in färgen i håret medan den var varm. Det gick ganska bra må jag säga :) Det luktade växthus av hårfärgen så det märktes att det var mkt örter i :) Den känns lite sandig/grusig så därför behövs den gnuggas in väl i håret men jag upplever den ändå lätt att färga med.

Lät den sitta i 2 timmar och resultatet blev mer orange än brunt men hade ganska ljust hår innan. Är nöjd och färgen sitter fortfarande efter 3 veckor :)

Logonas hårfärg kan du köpa HÄR bla

En hårhätta följer med, toppen men jätte varmt :)

Det gäller att blanda noga. En lerkaka precis som när man var 4 år!

Förbehandlingsmasken du skall använda innan färgning. Den kan du köpa HÄR


Resultat, NÖJD :)






 
LOGONA - Ekologisk hårfärg - Walnut Red-Brown, 100 g

Betyg 4 av 5

Pris: ca 138:-

Förbehandlingsmasken kostar ca 129:- och räcker till ganska många färgningar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan jag först prova Logona färg för stt se är jag allergisk?

Anonym sa...

Hur kan jag först prova Logona färg för stt se är jag allergisk?

Alexandra sa...

Det ska väl vara att du blandar en liten liten del av färgen och sätter lite på en slinga bakom örat. Lycka till :)

Skicka en kommentar