torsdag 12 december 2013

Nu börjar det hända grejer!

Ja minst sagt, nu börjar det hända grejer. Hoppas jag! Hela vintern har varit fylld med nya alarmerande skriverier om allt från deodoranter och mat till leksaker. kemikalieinspektionen har granskat 211 leksaker, en nål i en myrstack egentligen men det är en fantastiskt bra början. I 53 st av dessa leksaker hittades miljö-och hälsofarliga ämnen varav 10 stycken resulterat i förundersökning av giftiga leksaker.

Det vi pratar om här är mjukgörare. Det som finns i plasten, så kallade ftalater. I dem elektriska leksakerna fann man höga halter av bly. Kemikalieinspektionen tipsar om att köpa leksaker av mer kända märken och troligtvis också dyrare peng.

Köp begagnat! Köp i trä! Använd er av dem många fina ekologiska leksaksshopparna som finns på internet idag! Eller köp inget alls utan gör något annat istället.

Vi är påväg mot ett hälsosammare samhälle, först vad vi äter, sedan vad vi lägger på huden och nu till vad våra barn leker med.

Skönt att det finns dom som bryr sig! Det är vi konsumenter som kan visa handlarna vägen för vad vi vill ha i vår vardag. Jag hoppas att vi kommer vara vinnare i slutet!

Du kan LÄSA mer här från svenska dagbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar