torsdag 26 december 2013

Nariga händer & fula naglar

Vill börja med att önska god fortsättning till er Alla! Har inte kunnat lagt in några inlägg pga att vi varken haft tv eller internet under julhelgen dessvärre. Lite trist ändå med tanke på alla mysiga filmer som sänds nu under julen.


Något som betyder mkt för oss är våra händer. Vi använder dem varje dag och det är dem som tillslut kommer få oss att se gamla ut! Så ta hand om dom. Jag glömmer också gärna bort att vårda mina händer, först när man känner en självspricka vid nagelbanden osv så får det mig att sätta igång med en noggrann genom gång :)

1. Sitt gärna med ett handbad för fingrar i ca 5 minuter. Det är varmt och skönt, släpper spänningar och mjukar upp våra nagelband. Jag brukar använda några droppar av Maria Åkerbergs Aroma Bath Relaxing. Den doftar helt ljuvligt och bara det är en REN lyx!

Aroma bath relaxing kostar 32:- för 30ml eller 195:- för 250ml

2. Nu är det dags att fixa nagelbanden, fila osv. Se till att du använder en riktigt bra fil & pusher. Efter det kan du gärna polera in nageloljan så att dom blir riktigt riktigt bortskämda :)

 

3. Här brukar jag använda en aha & jojoba scrub från Maria Åkerberg på hela handen men det går självklart bra med vilken scrub man än önskar.Denna scrub känns fräsch och inte för hård på den tunna huden på handryggen. Då hudens celler hela tiden byts ut så kan man utan scrub uppleva att man har torr hud. AHAn ger även huden ny lyster.


AHA & jojoba scrub från Maria Åkerberg 100ml 165:- och den kan du finna HÄR

 

4. Innan man sätter på nagellack så smörjer jag in händerna med en helt underbar cocos doftande hand & body lotion. När man gör detta dagtid känns det härligt när handkrämen snabbt går in i huden. Hand & Body lotion COCOS från Desert Essence doftar underbart och fräsch av kokos. Den går snabbt in i huden och lämnar händerna mjuka och sköna.
DESERT ESSENCE hand & body lotion 237ml kostar 149:- och den kan du hitta HÄR

5. Dags att sätta nytt snyggt nagellack. Dessvärre har jag bara testat ETT enda ekologiskt märke så jag kan inte tipsa er via betygsättning men jag tycker Zoya har underbara färger! Bara ett MÅSTE att prova!Läckra lack från Zoya pris från ca 165:- HÄR

2 kommentarer:

Mitte sa...

Hej och Gott nytt år!
Tack för bra tips om dessert essence, låter som en härlig handkräm!
Har tyvärr också ofta problem med nariga händer. Måste använda supermilda tvålar och smörja hela tiden! Men min hemmagjorda glycerinolja funkar faktiskt över förväntan :)

Alexandra sa...

Ja, prova den :) Du kan dessutom ha den till hela kroppen :) Kanske ska prova som dig, göra en egen glycerinolja :) God fortsättning Mitte :)

Skicka en kommentar