torsdag 20 december 2012

REN skincare

Just nu provar jag på REN´s skincare produkter, dem flesta jag valt att testa är till för torr hy. REN är ett märke som gör Bioaktiva hudvårdsprodukter är helt fria från petrokemikalier, mineraloljor, sulfater, parabener, silikoner och syntetiska samt irriterande ämnen. Rens produkter sägs ge en optimal återfuktad, bekväm, förnyad och strålande hud.

Köpte ett startkit på Doc morris apotek för snart 3 veckor sedan. Kommer att presentera varje produkt var och en för sig i nya inlägg på bloggen. Jag rekommenderar att börja med ett startpaket då du får prova många produkter för liten summa och dessutom räcker det i ca 6 veckor vid daglig användning :) Såhär ser iallafall starkitet ut! Startkitet finns för blandad hy, torr hy, acne hy, normal hy och känslig hy.

Dessa innehåller 100% naturliga ingredienser.

Köpt på DocMorris apotek för 295:-

Litet lexikon om:
Petrokemikalier- Petrokemikalier är en biprodukt från oljeindustrin. Dem kan hindra huden från att andas och dess ingredienser blockerar porerna, huden får ingen näring och torkar ut samt blir irriterad.

Mineralolja- rubbar hudens naturliga återfuktning och täpper till hudens porer mellan 40-60 %. Mineralolja används även till bilmotorer och som symaskinsolja. Den har inga fettsyror eller vitaminer och tas inte upp naturligt av huden den känns bra för stunden men efter ett tag måste du smörja igen då huden får ett beroende, precis som du kan få när du använder läppcerat. Det kan även lagras i kroppen information av paraffin som hos råttor orsakar ledgångsreumatism.

Sulfater-är kraftigt avfettande. Den skapar torrhet och irriterar hud och slemhinnor. Den är en mycket giftig industrikemikalie innan den blir slutprodukten som hamnar i våra hudvårds och hårprodukter.

Parabener-är en kemikalie som används som en sorts konserveringsmedel.
Parabener kan skada kvinnliga hormoner och störa pojkars och mäns fertilitet.
Foster och barn är framförallt känsligast då det är ett hormonstörande ämne.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar