fredag 15 mars 2013

Varför ska jag välja ekologiskt?

För att huden, kroppens största organ tar upp ca 40-60% av det vi tillför den. Det är en ganska stor siffra med tanke på att vi inte kan byta ut huden heller! Många av dem produkter som finns idag innehåller mycket farliga ämnen som är allergiframkallande och hormonstörande. Dessutom så värnar ekologiskt om vår miljö, något som vi alla måste tänka på!


Nej tack!


Dem 5 vanligaste ämnena!

Parabener och ftalater: Är hormonstörande kemiska kemikalier som används som konserveringsmedel. Det är därför produkterna kan stå åratal på hyllan i din butik. Dessutom är dem allergiframkallande. I Danmark är parabener förbjudet för barn under 3 år!

Mineralolja: Kärt barn med många namn, ex Mineral Oil, Paraffinum Liquidum, Vaselin, Paraffin, Vit mineralolja, Medicinsk vitolja, Oleum petrolen, Oleum vaselini, Paraffinum, Vaselin Oil, E 905, Paraffin Oil, Liquid paraffin. Mineraloljan används som ett mjukgörande ämne som lägger sig över huden, precis som en plastfilm. Det gör så att din hud inte kan andas då den blir igentäppt. Det gör så att din hud blir torrare trots att du smörjer och smörjer. Mineraloljan används som utfyllnad och i den utvinns vaselin och paraffin. Vaselinet kommer från destilleringen av fotogen. Paraffinet fås efter destillation av råolja (sådant som används som motorolja) . Det är vanligt förekommande i babysalvor.

Syntetiska parfymer: Dem flesta syntetiska parfymerna innehåller ftalater och är ett fertilitetsstörande ämne. 28 doftämnen är förbjudna inom EU då dem är allergiframkallande men parfymtillverkarna behöver dock inte ange varifrån dofterna kommer.

SLES/SLS: Sodium Laureth Sulphate, Sodium Lauryl Sulphate, Ammonium laureth sulfat. Dessa är syntetiskt framställda och finns även i våra svanenmärkta produkter. Det är detta ämne som gör att tvålar och schampon löddrar. Det är också den vanligaste orsak till att människor har torr hy och kliande hårbotten.

PEG: Är ett syntetiskt emugleringsmedel som används för att behandla trä bl.a och förekommer i laxermedel.


Ja tack! :-)


När du byter till ekologiskt ska du tänka på:

Huden: Du kommer märka stor skillnad, ett, din produkt kommer längre inte löddra så som du är van vid. Produkterna innehåller naturliga ingredienser som din hud kommer att tacka dig för. Om du använt produkter med mineralolja i så tar det ett tag innan du känner skillnad då mineraloljan täpper till porerna. Var uppmärksam på om du uppvisar tecken på allergi!

Håret: När du byter ut dina vanliga produkter mot ekologiska behöver du här byta ut ALLT! Det kan ta upp till två veckor innan du märker en förbättring och skillnad. Så ha tålamod, du kommer märka att ditt hår mår bättre än någonsin!

Barn: Det var dem produkterna, till mina barn som jag bytte ut först! Tycker det är viktigt att dem inte ska behöva utsätta sig för hormonstörande ämnen redan i låg ålder. Använd så naturliga ingredienser som möjligt på dina barn. Deras hud är ju oförstörd från födseln så försök håll i detta så lång som det är möjligt!

Ofräscht och äckligt! Näe jag håller mig till naturkosmetisk och ekologiska produkter. Visst håller dem inte lika länge öppnade men DU måste inte konsumera så mycket med en gång! Gör som jag gjort, rensa ur ditt badrumsskåp Nu! Lycka till med din rensning!

Puss och kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar